Airfit - Luftpumpsystem

Internt luftpumpsystem som skräddarsyr hjälmen efter ditt huvud. Airfit är ett internt pumpsystem och standard på många hjälmar från Scorpion. Pumpa upp kindkuddarna på din Scorpion så att den passar just ditt ansikte perfekt. Hjälmen anpassar sig efter formen på dina kinder precis som om den hade skulpterats för just dina ansiktsdrag.

Airfit och säkerhet

När det gäller säkerhet, ger denna optimerade passform bättre skydd och minskar risken att hjälmen rullar av. Luftkuddarna förbättrar även skyddet i händelse av en stöt. Denna teknik som i första hand revolutionerade komforten, får man även två andra viktiga fördelar: En tystare hjälm där man slipper störande ljud, samt en hjälm som sitter perfekt (tight) i många år.

Fördelar med Airfit

- Efter hård körning på t.ex. crossbanan kan hjälmen börja kännas lite lös i passformen. Med några tryck på pumpen så har du en hjälm som sitter som gjuten igen och du är redo för nästa heat!

- En skräddarsydd hjälm som passar ansiktsformen perfekt.

- Din Scorpion kommer ha fortsatt perfekt passform genom åren.

- Dämpande effekt som motverkar stötar och minskar risken att hjälmen kan rulla av huvudet.

- En tätare och mer tight passform. Eftersom systemet helt formar hjälmen efter just ditt ansikte, så är hjälmen mer isolerad från buller, värmer bättre på vintern samt minskar störande drag i hjälmen.

 

DUAL-AIRFIT = Dubbla Luftpumpsystem!

Dual Airfit finns endast tillgängligt på crosshjälmen VX-20 Air. Med Dual-Airfit® drygar Scorpion åter igen ut ledningen mot konkurrenterna i Off-Road-hjälmsvärlden.

Standardmonterat på flaggskeppet i Off Roadsegmentet från Scorpion VX-20 Air. Dual-Airfit har på ett effektivt sätt kombinerat två separata luftpumpsystem i hjälmen: Hjälmen har två pumpar, en i hakpartiet som fyller kindkuddarna och en på baksidan som fyller främre delen av hälmen.

Systemet har utvecklats tillsammans med toppförare inom motocross och enduro och Dual-Airfit förbättrar passformen på hjälmen avsevärt.

Framför allt i racesituationer där en hjälm som sitter på plats och inte glider ner i pannan är en stor fördel, då man slipper att konstant justera hjälmens position. En bonus systemet ger är att den optimerade passformen minimerar exponerade tygytor som suger upp lera och fukt mm.

I slutet på ett race kan en våt hjälm få en sämre passform, men med Airfit pumpar du bara ett par extra ggr på pumpen i hakpartiet och så sitter hjälmen som gjuten igen!

Ett revolutionerande genombrott som låter dig fokusera på det viktigaste - Din åkning, även under de mest extrema förhållandena.

 

Video som visar Airfit

 

 

 

Läs mer om hjälmar i våra guider och info här